Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Η ώρα του Κώδικα - Γράμμα στους γονείς

http://csedweek.org/school

Αγαπητοί γονείς,

Ζούμε σε έναν κόσμο που περιβάλλεται από την τεχνολογία. Πληροφορίες, εμπόριο, επικοινωνία, ψυχαγωγία.... Όλα βασίζονται στους υπολογιστές . Μόνο όμως λίγα παιδιά σκοπεύουν να μάθουν την επιστήμη των υπολογιστών, τα βασικά για το πώς λειτουργούν οι υπολογιστές, ή πώς να δημιουργήσουν λογισμικό, εφαρμογές ή ιστοσελίδες. Η Επιστήμη Υπολογιστών παρέχει τη βάση για σχεδόν οποιαδήποτε καριέρα και ο καθένας μπορεί να επωφεληθεί από την εκμάθηση των βασικών γύρω απ' αυτήν.

Γνωρίζετε ότι:

Η σχέση προσφοράς - ζήτησης σε Θέσεις προγραμματιστών ξεπερνά το 3 προς 1. Σε 10 χρόνια δημιουργήθηκαν 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας που αμοίβονται πολύ καλά.

Παρόλα αυτά:

  • Στο 90% των σχολείων στις ΗΠΑ δεν διδάσκουν την επιστήμη των υπολογιστών .
  • Σε πολλές χώρες, αυτό είναι προαπαιτούμενο ( Κίνα, Βιετνάμ, Εσθονία. Σύντομα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία)
  • Τα βασικά στοιχεία μπορεί να τα μάθει κανείς από το δημοτικό σχολείο. Αλλά λιγότεροι από το 10 % των μαθητών δοκιμάζουν αυτή την εμπειρία, μόνο το 2 % είναι γυναίκες και 1 % είναι έγχρωμοι.

Η Πληροφορική και ιδιαίτερα ο Προγραμματισμός πρόκειται να είναι το κλειδί για το μέλλον του παιδιού σας. Και φέτος συμμετέχουμε σε μια μεγάλη καμπάνια για να προετοιμάσουμε τους μαθητές για την εκπαίδευση του 21ου αιώνα δια μέσω της  Εβδομάδας για την Πληροφορική (9 Δεκεμβρίου-15 Δεκεμβρίου) .

Συγκεκριμένα η Ώρα του Κώδικα (Hout of Code) έχει ένα τολμηρό στόχο: να εισαγάγει 10 εκατομμύρια μαθητές σε 1 ώρα για την επιστήμη των υπολογιστών... Ενθαρρύνετε τα παιδιά σας να συμμετέχουν. Θα μπορούσατε να λάβετε μέρος και σεις!

Για λεπτομέρειες δείτε http://hourofcode.org.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου